Prevenire abandon școlar și familial

Departamentul Prevenirea Abandonului a fost înființat în anul 2012. În trecut am lucrat cu aproximativ 180 de copii. Din 2012 până în 2016 am avut club biblic de sâmbătă pentru copii, club săptămânal pentru adolescente, cursuri de alfabetizare în casele copiilor, club săptămânal pentru mame, club de engleză și club pentru băieți. Anual am acordat rechizite școlare, cizme pentru iarnă, haine și produse de igienă. Am oferit mentorat și sprijin financiar elevilor de liceu. De asemenea, am sprijinit părinții în procesul de înscriere a copiilor la școală.

Începând din 2017 lucrăm cu aproximativ 300 de copii. Activitățile pe care le facem acum sunt următoarele:

Tabere de vară: În fiecare vară organizăm două sau mai multe tabere de zi pentru un total de 60-100 de copii

Cursuri de alfabetizare: Pe parcursul anului școlar, un număr de 20 de copii din clasele I-III beneficiază de lecții de matematică și alfabetizare timp de trei zile/săptămână. La sfârșitul anului școlar, drept recompensă pentru muncă suplimentară depusă, organizăm excursii de o zi, iar vara beneficiază de școală de vară pentru o lună.

Program vocațional post-gimnazial: Oferim consiliere și acoperim cheltuielile de internat pentru copiii din comună Ogra, care doresc să-și continue studiile la liceu sau școală profesională în Târgu Mureș. În acest moment, avem aproximativ 12 beneficiari care locuiesc în internat și 6 beneficiari care fac naveta la școală. Personalul nostru substituie rolul părintelui în contact cu școala.

Club de activități recreativ-educative: Organizăm întâlniri săptămânale pentru aproximativ 100 de copii din ciclul primar de învățământ. Scopul întâlnirilor este de a implică copiii în activități prin care să își dezvolte abilități și talente în diferite domenii. Dorința noastră este că prin aceste activități să îmbunătățim calitatea vieții copiilor din medii defavorizate. De asemenea, încurajăm integrarea socială cât și dezvoltarea individuală a copilului. Activitățile desfășurate sunt: lecții cu morală creștină, arte plastice, cântece și activități sportive.

Consilierea tinerelor mame: Oferim consiliere pentru planificare familială și facilităm accesul la Sistemul de Sănătate. Am identificat nevoia acestei activități observând vârsta foarte fragedă la copiii care devin mame și lipsa uriașă de informare și educație în această privință.

Ajutor umanitar: Oferim anual donații de rechizite, cizme de iarnă și îmbrăcăminte pentru toți copiii care frecventează școala

Pe viitor dorim să continuăm să lucrăm cu toți copiii din comunitate și să influențăm pe toți cei cu care intrăm în contact.​​​​