Plasament familial

La solicitările adresate fundației s-a înființat departamentul de plasament familial în anul 2013, iar în anul 2014 ca sprijin în procesul de plasament s-a înființat o casă de tranzit. Scopul departamentului era să mențină împreuna grupurile de frați, să identifice, să instruiască și să susțină familii de plasament în întreg procesul de creștere al copiilor. În timp, o parte dintre aceste familii au decis să adopte copii.

Inițial, programul susținea un număr de 14 copii în 8 familii de plasament, dintre care trei sunt adoptați și unul este în proces de adopție.

În prezent, programul de plasament deservește un număr de 11 copii cu vârste cuprinse între 8 și 18 ani, îngrijiți de șase familii de plasament.

Implicarea Fundației în momentul actual constă în îmbunătățirea calității relațiilor dintre copii și familiile lor. În acest scop desfășuram activități recreative, instructiv-educative, terapeutice, suport educațional, financiar și material, cât și sprijin moral/ emoțional.